Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

В облраді створили робочу групу щодо вивчення права власності газорозподільчих мереж Полтавщини

22 січня у Полтавській облраді відбулося перше засідання робочої групи щодо вивчення права власності газорозподільчих мереж області.

Участь взяли перший заступник голови облради Олександр Лемешко, заступники голови облради Олег Бєлоножко, Олексій Чепурко та депутати облради.

Голова робочої групи Руслан Богдан наголосив, що робоча група, перш за все, має спрогнозувати задачі та розподілити обов’язки.

“Ми маємо, насамперед, вивчити структуру тарифу. Зокрема, маємо зрозуміти природу формування тарифу на рівні області. Усі пропозиції, які ми опрацюємо на засіданні, зможемо винести на розгляд сесії облради”, – розповів Руслан Богдан.

Олександр Лемешко зазначив, що зараз необхідно підготувати колективне депутатське звернення.

“Можемо звернутися до громад Полтавщини, які використовують газорозподільчі мережі. А також запитати чи існує механізм контролю у регіонального представника НКРЕКП”, – додав Олександр Лемешко.

Після обговорень робоча група сформувала депутатське звернення.

“Маємо напрацювати депутатське звернення. Спочатку зробити запит на копії договорів на підставі яких, підприємства користуються газотранспортними локальними мережами в області. Потім опрацюємо це і вже чітко сформуємо текст звернення”, – зазначив Руслан Богдан.

На наступне засідання робочої групи депутати планують запросити представників АТ “Полтавагаз”, АТ “Лубнигаз”, ПрАТ “Гадячгаз” та АТ “Кременчукгаз”, правоохоронних органів, антимонопольного комітету та регіонального представника НКРЕКП.

Нагадаємо, у Полтавській облдержадміністрації обговорили формування тарифу на послуги транспортування газу для населення на АТ “Лубнигаз” та АТ “Полтавагаз”.


Перейти до вмісту