Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Україна може розраховувати на солідарність щодо отримання вакцини проти COVID-19, – лист ЄС до Зеленського

Україна може розраховувати на солідарність Євросоюзу в питанні отримання вакцини проти коронавірусу. ЄС здійснює кроки для забезпечення якнайшвидшого доступу України до вакцин.

Про це йдеться у листі від Президента Європейської ради Шарля Мішеля та Президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн за підсумками 22-го Саміту Україна – ЄС до Президента Володимира Зеленського, йдеться на сайті ОП.

Читайте також: Україна просить Китай прискорити поставку вакцин проти COVID-19

В листі йдеться, що ЄС готовий і надалі підтримувати Україну в боротьбі з пандемією COVID-19. Торік виділено 190 млн євро, які були спрямовані, зокрема, на придбання медичного обладнання, та перший транш макрофінансової допомоги в обсязі 600 млн євро. Інституції ЄС готові співпрацювати з Україною над виконанням критеріїв для надання другого траншу макрофінансової допомоги.

«Лідери інституцій ЄС відзначають прогрес України у впровадженні внутрішніх реформ попри несприятливу ситуацію, викликану пандемією COVID-19. Євросоюз готовий до подальшої співпраці, зокрема в питаннях, що стосуються боротьби з корупцією та судової реформи. Керівники європейських інституцій високо оцінюють невідкладні кроки, що були вжиті Президентом України в контексті розвитку ситуації навколо рішення Конституційного Суду», – прокоментував лист європейських лідерів до Володимира Зеленського заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.

Перейти до вмісту