Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині порахували, на скільки подорожчають тарифи на житлово-комунальні послуги

На засіданні комісії виконавчого комітету Пирятинської міської ради по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги говорили про коригування встановлених тарифів на послугу з постачання теплової енергії по ДП „Пирятинтеплопостачання“ та ПП „Хазар-2007“.

Як зазанчається на сайті Пирятинської громади, актуальність коригування встановлених тарифів для обох підприємств обумовлено збільшенням ціни на природний газ, а також збільшенням тарифу на послуги розподілу природного газу, який використовується для виробництва теплової енергії котелень підприємств. По ДП „Пирятинтеплопостачання“ також в зв’язку з підвищенням мінімального розміру заробітної плати до 6000 грн на місяць згідно прийнятого Закону України „Про Державний бюджет України на 2021 рік“.

Відповідно проєкт скоригованих тарифів на послугу з постачання теплової енергії по ДП „Пирятинтеплопостачання“ пропонується в сумі:

для житлового будинку по вул. Коцюбинського 33, м. Пирятин 1965,21 грн/ Гкал., що на 22,8 відсотка більше від діючого;
для ДНЗ „Ромашка“ 2037,99 грн/ Гкал., що на 22,3 відсотка більше від діючого;
По ПП „Хазар-2007“ проєкт скоригованих тарифів на теплову енергію пропонується в сумі 2445,33 грн/ Гкал., що на 15,7 відсотка більше від діючого.

За підсумками обговорення члени комісії проаналізували скориговані складові структур тарифів та рекомендували винести на розгляд виконкому міської ради.

Перейти до вмісту