Ви тут:
Суспільство Україна 

У КВУ назвали головних прогульників Ради в 2020 році

Комітет виборців України проаналізував відвідування парламентськими фракціями та групами пленарних засідань Верховної Ради за підсумками 2020 року.

За даними КВУ головними прогульниками стали народні депутати групи «За майбутнє». В середньому впродовж року на пленарні засідання приходили лише половина депутатів групи – 46%.

Також низькі показники реєстрації в народних депутатів «Опозиційного платформи – За життя». В середньому на засіданнях Ради реєструвалося 53% депутатів політсили. У депутатів ВО «Батьківщини» показники відвідування на рівні 56%.

Вищі результати в депутатів групи «Довіра» та фракції «Голос». В середньому на засідання приходили 67% нардепів «Голосу» та 68% – «Довіри».

Лідерами за відвідуваннями Ради впродовж 2020 року стали народні депутати «Слуги Народу» та «Європейської солідарності». В середньому на засіданнях ВР було зареєстровано 71% депутатів «Європейської солідарності» та 72% депутатів «Слуги Народу».

Голова ВГО КВУ Олексій Кошель так прокоментував результати моніторингу: «У 2020 році на показники відвідування Верховної Ради об’єктивно вплинула ситуація із коронавірусом. Проте в розрізі фракцій і груп ВР загальна тенденція не змінилася: депутати одних політичних сил стабільно відвідують пленарні засідання, тоді як інші їх регулярно прогулюють. Так, депутати ЄС та «Слуги Народу» були лідерами за відвідуванням Верховної Ради впродовж 10 з 12 місяців у минулому році. Натомість, депутати групи «За майбутнє» ставали головними прогульниками впродовж 8 місяців року».

“Юридично за пропуск пленарних засідань ВР без поважних причин передбачено фінансові штрафи. Однак на практиці це не стало достатньою мотивацією для частини народних депутатів, які систематично ігнорували та продовжують ігнорувати засідання парламенту”, – додав О. Кошель.

Всього у 2020 році відбулося 89 пленарних засідань Верховної Ради України.

Перейти до вмісту