Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

У чотирьох громадах Полтавщини реалізують проєкт “Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”

Чотири територіальні громади Полтавської області відібрали для реалізації проєкту «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що впроваджується GIZ Ukraine за дорученням Федерального міністерства довкілля, захисту природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMU).

Про це повідомили у “Еколтава.

Фахівці “Еколтави” відвідали Пирятинську, Гребінківську, Чорнухинську та Новооржицьку громади.

Зустрілися з головами громад, обговорили поточну ситуацію зі збором, вивезенням сміття, проаналізували в діалозі запит та потребу громад у питанні роздільного збору відходів, переробки вторсировини та підписали Меморандум про співпрацю у межах ініціативи.

Які проблеми нині мають громади?

– Стихійні звалища;
– Нерозуміння мешканців громад чому й навіщо треба сортувати сміття і чому вони мають за вивезення відсортованого платити гроші?
– Відсутність потрібної інформації, як правильно треба сортувати, куди здавати відсортоване і що далі з ним відбувається;
– Відсутність сприяння з боку місцевого бізнесу, або бізнесу, що працює на території громад, щодо втілення плану мінімізації відходів тощо.

Нагадаємо, ініціатива, що вже зараз втілюється на території обраних тергромад якраз і покликана дати розуміння мешканцям та відповіді на їхні питання, пов’язані з ТПВ.

Наразі – розпочався етап збору та аналізу інформації про реальний стан справ з відходами на території громад. Навесні – почнеться активна фаза проєкту: просвітницька робота з педагогічними колективами, підприємцями, владою та громадою.

Перейти до вмісту