Ви тут:
Медицина Суспільство 

У Британії до осені планують провакцинувати всіх дорослих проти COVID-19

У Великій Британії більше половини людей старше 80 років отримали хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу, а уряд повідомив, що в країні кожну хвилину роблять 140 щеплень.

Про це повідомляє УП.

“Я радий, що більше половини людей старше 80 років були вакциновані. Кожна вакцинація наближає нас на крок до нормального життя”, – заявив міністр охорони здоров’я Метт Хенкок.

Тим часом, прем’єр-міністр Борис Джонсон опублікував в Twitter дані Національної служби охорони здоров’я про те, що вакцинація від COVID-19 проводиться зі швидкістю 140 уколів на хвилину.

Міністр закордонних справ Домінік Рааб сказав, що до вересня кожному дорослому у Британії буде запропонована перша доза вакцини від коронавірусу.

“Наша мета – до вересня запропонувати всьому дорослому населенню першу дозу. Якщо ми зможемо зробити це швидше, відмінно, але план дій такий”, – сказав Міністр.

В уряді розраховують, що 88% найбільш схильних до ризику смерті від коронавірусу людей отримають першу дозу вакцини до середини лютого, а 99% цієї групи – до початку весни.

Понад 3,5 мільйони осіб у Британії отримали першу дозу препарату, при цьому за останні 24 години було введено близько 324 000 доз.

Перейти до вмісту