Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

Ткаченко розповів, де в Україні можна знімати історичні проєкти чи постапокаліптичні фільми

З 1 січня 2021 року набула чинності Угода про про спільне виробництво аудіовізуальних творів між Канадою та Україною.

У Міністерстві культури розробляють програму для серії вебінарів між продюсерами та кіноагенціями країн, про проведення яких домовились з Міністром спадщини Канади Стівеном Гільбо.

На своїй сторінці у Telegram-каналі Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів про локації в Україні, які б найкраще підішли для зйомок.

“Частіше, закордонні продакшени розглядають Київ та область для фільмування. Вітчизняне кіно ширше за географією, проте все одно не охоплює багато крутих точок. На окремих місцях обмежуватися не треба. Наприклад, для відтворення історичних проектів підійшли б такі місця: Музей Колочава, Пирогово, Шевченківський Гай, Палац Потоцьких, Жовква, Олеський замок, Підгорецький замок, Білгород-Дністровський”, – написав Олександр Ткаченко.

У вільному доступі є структурована карта з локаціями для кінозйомок в Україні (Ukrainian Film Locations). Її підготували за підтримки Української кіноасоціації і Держкіно. 

Для постапокаліптичних фільмів в Україні можуть слугувати завод “Кузня на Рибальському”, Палац садиба Дубецьких-Панкеєвих, Цвіткове. Для натуральних зйомок – Балка Байдиха, Хабловський маяк, Карпати і Одеські пляжі, Чорноморка.

Якщо за сюжетом події розгортаються на загубленому острові із красивою і дикою природою, або навіть у пустелі – Одеська та Херсонські області легко запропонують чимало потрібних локацій. Знімати пустелю можна і вХарківській області – біля села Кицівка.

Перейти до вмісту