Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Смолоскипний марш: у Полтаві відзначили 112-у річницю з дня народження Степана Бандери

1 січня 2021 року у Полтаві відзначили 112-у річницю від дня народження очільника ОУН Степана Бандери. 

Смолоскипний марш у центрі міста розпочався о 18:00.

Організатори заходу Полтавська міська організація ВО “Свобода” спільно з Полтавським осередком ВГО “Сокіл”. До акції цьогоріч долучилися й інші патріотичні організації міста та області. Вперше марш на честь Степана Бандери провели у 2012 році, повідомляють на фейсбук-сторінці ВО “Свобода” у Полтаві.

Близько сотні учасників пройшлися частиною вулиці Соборності від переходу “Злато місто” до пам’ятника Івану Мазепі, що на Соборній площі.

“Наша задача зараз — об’єднатися. Як Бандера казав — щоб зробити щось нове, потрібно зруйнувати щось старе. Зруйнувати старі устрої, старі схеми та поняття. І показати на своєму власному прикладі, як потрібно жити, який приклад нам дав Степан Бандера. Тому, я хочу всіх вас привітати з Новим роком. Але для того, щоб у 2021 році щось змінилося, недостатньо просто говорити, що все буде добре. Почнімо з себе. Кожен хай подумає, що він зможе змінити на краще всередині себе — і всі інші це побачать і підтягнуться”, – звернувся до присутніх голова Полтавської міської організації ВО “Свобода” Юліан Матвійчук.

 

Перейти до вмісту