Смачно і корисно: як правильно харчуватися взимку
У зимовий період в раціоні мають обов’язково бути речовини, необхідні для підтримки функціональної активності.
До головних джерел корисних жирів і вуглеводів відносять жирну рибу, яка містить ненасичені жирні кислоти сімейства омега-3, рослинні олії (оливкова, лляна, соняшникова), зернові продукти (переважно цільнозернові або з додаванням висівок і проростків), сезонні овочі (капуста, морква, цибуля, часник), свіжу зелень, фрукти (гранати, цитрусові, яблука), горіхи. Ці продукти дозволять швидко отримати енергію, яка так необхідна, інформує maximum.fm.
Для підтримки імунітету у морозний період рекомендують вживати нежирне м’ясо, курку, індичку, молочні продукти, бобові (джерела незамінних амінокислот). Для підтримки нормального стану імунної системи у зимовий період корисно вживати полівітамінні, мінеральні комплекси, а також спеціалізовані збагачені ними харчові продукти.
Читайте також: Чому смузі не приносять користі організму
Ще експерти нагадали про зігріваючі властивості прянощів: імбиру, кориці, гвоздики. Фахівці рекомендують вживати продукти, що містять повноцінний білок, пам’ятати про питний режим, а також про користь сухофруктів і трав.
Фото: 4mama