Що приготувати на Різдво: 12 страв від шеф-кухаря Євгена Клопотенка
В Україні прийнято проводити Святвечір (6 січня) в сімейному колі за столом і обов’язково з пісними стравами.
Якщо дотримуватися всіх правил, то страв має бути 12. Обов’язково повинна бути кутя, страви з грибів, борщ і узвар.
Шеф-кухар Євген Клопотенко зробив добірку страв, які легко приготувати на святковий стіл.
Рецепт куті з пшениці з сухофруктами і лимоном
Пісний борщ з копченою грушею
Такий варіант це чудова альтернатива м’ясному варіанту, тож не виключено, що рецепт приживеться у вас не тільки на час посту.
Гливи з часником
Тут взагалі не потрібно нічого винаходити – гриби з часником поєднуються чудово, тим більше, якщо це ароматні гливи.
Цвітна капуста з соусом з тахіні
Тут теж все дуже просто. Солимо, перчимо, поливаємо олією і запікаємо в фользі. Селера стає дуже м’якою і її можна їсти ложкою. Приголомшливий смак і аромат вам гарантований.
Марокканський салат з перцем і консервованої квасолею
Вегетаріанський пастуший пиріг з сочевицею
Вегетаріанські трюфелі з фініків
Узвар
Щоб надати йому ще більш цікавого і свіжого смаку, можна додати трохи розмарину – виходить дуже святково.