Ви тут:
Суспільство Україна 

Що приготувати на Різдво: 12 страв від шеф-кухаря Євгена Клопотенка

В Україні прийнято проводити Святвечір (6 січня) в сімейному колі за столом і обов’язково з пісними стравами.

Якщо дотримуватися всіх правил, то страв має бути 12. Обов’язково повинна бути кутя, страви з грибів, борщ і узвар. 

Шеф-кухар Євген Клопотенко зробив добірку страв, які легко приготувати на святковий стіл.

Рецепт куті з пшениці з сухофруктами і лимоном

Пісний борщ з копченою грушею

Такий варіант це чудова альтернатива м’ясному варіанту, тож не виключено, що рецепт приживеться у вас не тільки на час посту.

Гливи з часником

Тут взагалі не потрібно нічого винаходити – гриби з часником поєднуються чудово, тим більше, якщо це ароматні гливи.

Спагетті з цукіні з грибами

Цвітна капуста з соусом з тахіні

Запечена селера

Тут теж все дуже просто. Солимо, перчимо, поливаємо олією і запікаємо в фользі. Селера стає дуже м’якою і її можна їсти ложкою. Приголомшливий смак і аромат вам гарантований.

Смажені огірки

Салат зі шпинатом і морквою

Марокканський салат з перцем і консервованої квасолею

Вегетаріанський пастуший пиріг з сочевицею

Вегетаріанські трюфелі з фініків

Узвар

Щоб надати йому ще більш цікавого і свіжого смаку, можна додати трохи розмарину – виходить дуже святково.

 

 

 

 

Система Orphus