Ви тут:
Суспільство Україна 

“Поки не знайдемо вихід”: Зеленський проти закриття нелегальних будинків для літніх людей

Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо механізмів запобігання надзвичайним ситуаціям, таким як пожежа у будинку для літніх людей у Харкові.

Про це йдеться на сайті Офісу Президента.

«Треба, щоб ми знайшли всі об’єкти по всій країні, проконтролювали, і щоб ми жоден з об’єктів не закрили, поки не знайдемо вихід. Треба обов’язково створити реєстр та сайт з усіма такими закладами, аби кожна людина могла бачити всю потрібну інформацію про заклади догляду за літніми людьми, заклади реабілітації», – зазначив Володимир Зеленський.

Харків, де сталася трагедія, має стати прикладом усіх напрацювань – як заходити на об’єкт, що з ним робити, куди відправляти людей, як це повинно фіксуватися, де й на яких майданчиках про це має подаватися інформація, додав він.

«Куди ви розписуєте людей, якщо вони повертаються до рідних – що з ними відбувається, хто їх фінансує, яку соціальну виплату вони отримують. Тобто їхнє соціальне, фінансове, медичне забезпечення, у яких лікарнях і хто дивиться за ними. Що відбувається з такими об’єктами, які ми виявляємо з точки зору правоохоронної системи. І паралельно – напрацювання законодавчих ініціатив, які будуть діяти на всій території України. Особливо щодо цієї реформи: щоб міста, їхні мери, голови ОДА – щоб усі були зацікавлені в результаті вирішення цієї проблеми. Щоб міста й області мали можливість надавати такі послуги високого, якісного рівня», – наголосив Глава держави.

Нагадаємо, у зв’язку з трагедією, що сталася 21 січня 2021 року внаслідок пожежі в будинку для літніх людей у місті Харкові та призвела до людських жертв, а також з метою вшанування пам’яті загиблих 23 січня в Україні оголошено днем жалоби.

 

Фото: Офіс Президента

Перейти до вмісту