Ви тут:

Окупанти визнали, що заселили до Криму сотні тисяч громадян РФ

За даними окупаційного сайту “Управління Федеральної служби державної статистики по Республіці Крим і Севастополю” на кінець 2020 року, “міжрегіональний міграційний рух” тих, хто прибув до Криму, становив 33 137 осіб.

З них 20 763 громадян Росії потрапили до загарбаної росіянами української Автономної Республіки Крим за період січень-листопад 2020 року та 12 374 до міста Севастополь за період січень-жовтень 2020 року, передає Еспресо.TV з посиланням на Кримську правозахисну групу.

Загалом за майже семирічний період окупації кількість прибулих до Криму в межах “міжрегіонального руху населення” склала 205 559 людей: 117 114 – до АР Крим і 88 445 – до Севастополя.

Своєю чергою, моніторингова група редакції порталу BlackSeaNews та “Інституту Чорноморських стратегічних досліджень” наполягають на цифрі у 800 тис. переселених.

“Де факто населення окупованого Криму та Севастополя зросло щонайменше на 800 тис. і перевищило 3 млн”, – йщлося у детальній аналітичній доповіді названих організацій, оприлюдненій наприкінці літа 2012 року.

Ці дослідники вважають відповідну політику РФ на півострові прикладом застосування “міграційної зброї”.

Слід зазначити, що перенаселення неминуче призводить до посиленого навантаження на кримську інфраструктуру, зокрема, на систему водопостачання.

При цьому значна частина переселенців з материкової частини Росії пов’язана з силовими органами.

Багатьом із них дають “підйомні” розміром $30 тис. на придбання однокімнатної квартири чи приватного будиночка.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту