Ви тут:
Спорт Суспільство 

Нові пропозиції ЄС ускладнять життя командам Формули-1

Новий керівник Формули 1 Стефано Доменікалі не сумнівається, що сезон почнеться за планом.

Як повідомляє f1news, одним з факторів, здатних вплинути на календар чемпіонату залишається пандемія Covid-19, тим більше що в Євросоюзі ввели нові обмеження на поїздки, щоб знизити поширення британського і південноафриканського штамів коронавірусу.
В Єврокомісії запропонували посилити вимоги до правил дотримання карантину та здачі тестів на коронавірус.

«Сьогодні Єврокомісія виробила рекомендації щодо подорожей всередині Євросоюзу, а також між ЄС та іншими країнами. Ми рекомендуємо відмовитися від всіх необов’язкових поїздок, особливо в регіони з високим ризиком зараження, поки епідеміологічна ситуація в світі не покращиться. Наша пропозиція базується на змінах епідеміологічної ситуації протягом кількох попередніх тижнів і місяців. В першу чергу вони стосуються тих країн, де виявлені мутації вірусу, що викликають найбільше занепокоєння. У минулому червні ми запропонували список країн, куди можна їздити. На жаль, з того часу їх число скорочувалося. Наше головне завдання – звести до мінімуму поширення вірусу і в кінцевому рахунку знизити темпи інфікування. Саме тому ми пропонуємо нові запобіжні заходи, що стосуються всіх, хто прибуває в ЄС », – розповів Ільва Юханссон, комісар з питань внутрішніх справ ЄС.

Нові заходи включають наявність негативного ПЛР-тесту за 72 години до поїздки, можливість здати тест після прибуття в країну та обов’язковий двотижневий карантин. Ці вимоги стосуються не тільки поїздок за кордон, а й пересування всередині країни. Такі правила істотно ускладнять життя командам Формули 1, які з початком європейської частини сезону будуть постійно переміщатися по континенту.

Перейти до вмісту