Ви тут:
Суспільство Україна 

НКРЕКП перевірить п’ять енергокомпаній через заяви про нестачу вугілля

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) перевірить п’ять енергокомпаній через заяву НЕК “Укренерго” про нестачу вугілля.

Як зазначає ЕспресоTV, про це йдеться в обґрунтуванні до відповідного проєкту постанови регулятора.

Згідно з обґрунтуванням, регулятор має намір перевірити компанії “ДТЕК Дніпроенерго”, “ДТЕК Західенерго”, “ДТЕК Східенерго”, “Донбасенерго” та “Центренерго”. 

Зазначається, що приводом для перевірок стало звернення НЕК “Укренерго” щодо незабезпечення теплоелектростанціями цих компаній гарантованих запасів вугілля, які відповідають 10 або 20-денним обсягам споживання залежно від віддаленості пункту видобутку. Згідно із заявою Укренерго, ситуація щодня загострюється.

Так, поточні вугільні запаси на складах теплоелектростанцій виявилися майже в п’ять разів нижчими за минулорічні. Станом на 19 січня 2021 року вони зинизилися до 474 тис. тонн у той час як на аналогічну дату минулого року становили 2 374 тис. тонн.

“За таких умов вугілля на складах ТЕС при щодобових витратах 70-75 тис. т. вистачить менше ніж на тиждень, що неприпустимо в зимовий період”, – підкреслюється в обґрунтуванні.

Відтак, регулятор має намір перевірити дотримання вимог щодо необхідних резервів вугілля для забезпечення постачання електроенергії.

Перейти до вмісту