Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

На стаціонарі в Кременчуці пневмонію лікують 104 пацієнти

На стаціонарному лікуванні в кременчуцьких лікарнях із пневмоніями перебувають 104 пацієнти, із них – 34 мають тяжкий перебіг хвороби.

Про це говорили на засіданні штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації про ситуацію щодо поширення коронавірусної хвороби в Кременчуці, повідомляє сайт Кременчуцької міськради.

Як проінформувала заступник міського голови Кременчука Ольга Усанова, за вчорашній день на амбулаторний прийом із симптомами ГРВІ звернулося 27 дорослих і 18 дітей. Під час обстежень фахівцями первинної ланки було встановлено 13 пневмоній у дорослих і 1 – у дитини. У цих хворих були взяті біоматеріали для ПЛР дослідження, щоб остаточно визначитися з діагнозом і призначити відповідне лікування.

У Кременчуці постійно проводиться моніторингова робота щодо виявлення можливих випадків захворювання на COVID-19. Кременчуцький центр лабораторних досліджень за попередній день виконав 104 дослідження.

На сьогодні у лікарнях Кременчука із підтвердженим COVID-19 перебувають 32 кременчужанина, а також 18 жителів прилеглих до міста району.

Всього від початку пандемії у місті на COVID-19 захворіло 5432 жителя міста,4355 кременчужан подолали цю інфекцію, 152 особи померли.

Незважаючи на зниження кількості хворих на коронавірусну інфекцію, звертаємо увагу кременчужан на те, що попередити цю інфекцію та зменшити ризики зараження нею можна, дотримуючись простих правил санітарної безпеки: збереження соціальної дистанції між людьми, користування засобами індивідуального захисту, обробляння рук дезінфекторами.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту