Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині планують реалізувати проєкт з відродження лісосмуг

В одній з громад на Полтавщині ГО “Еколтава” з благодійним фондом “Peli can live” та командою проєкту “Лісосмуги Життя” планують реалізувати пілотний проєкт “Відродження лісосмуг”.

Лісосмуги є важливим компонентом екосистем. Але, на жаль, зараз вони здебільшого знаходяться в неналежному стані. Лісові полезахисні насадження занедбані, забуті і часто винищені, повідомляє “Еколтава” на своїй сторінці у фейсбук.

Суть проєкту полягає в тому, щоб в обраній громаді Полтавщини провести дослідження стану лісосмуг, на основі цього дослідження розробити план відновлення та, вже разом із адміністрацією громади, почати пошук коштів на реалізацію плану.

“Еколтава” планує розробити рекомендації для інших громад, які б хотіли відродити на своїй території лісові полезахисні насадження.

В оргаіназації громаду оберуть через конкурс, який невдовзі оголосять на своїй сторінці у фейсбук. Громадам запропонують пройти анкетування, Надіслати заявки. Далі відбіркова комісія обере переможця. Ту громаду, котра відповідатиме максимальній кількості зазначених критеріїв та буде готова до співпраці, запросять для продовження діалогу. 

Перейти до вмісту