Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині мешканцям багатоповерхівок завищували тарифи на опалення, – Держпродспоживслужба

Відділ контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області виніс припис щодо перерахунку оплати за послуги централізованого опалення споживачам Миргорода на суму 154 217,60 гривень.

Як зазначають у Держпродспоживслужбі Полтавщини, перевірку провели після звернення співвласників багатоповерхового будинку. Зокрема, встановили, що тарифи на послугу з централізованого опалення, які встановлені рішенням органу місцевого самоврядування, є економічно необґрунтованими: завищено окремі статті витрат.

“Такі тарифи пораховані не по одному житловому будинку, а щодо всіх споживачів даної категорії. Він єдиний по Миргороду. За результатами проведеного заходу державного нагляду складено акт, на підставі якого суб’єкту господарювання надано припис щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних (регульованих) цін шляхом приведення тарифів у відповідність до вимог законодавства та подання розрахунків економічно обґрунтованих тарифів на встановлення до органу місцевого самоврядування. Споживачам проведено перерахунки на суму 154217,60 гривень”, – прокоментувала Новинам Полтавщини начальник Відділу контролю за регульованими цінами Ірина Максимішина.

Вона також зауважила, що подібна ситуація ймовірна і щодо тарифів у інших регіонах Полтавської області.

Унаслідок зменшення розмірів планових та затверджених тарифів на комунальні послуги Головне управління попередило обрахування споживачів у розрахунку на річні обсяги надання послуг на загальну суму 1 482 350,03 гривень.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту