Ви тут:
Суспільство Україна 

МОЗ співпрацюватиме з провідними світовими медзакладами щодо розвитку трансплантації в Україні

Міністерство охорони здоров’я України розпочало співпрацю з провідними медичними закладами у сфері трансплантації Італії, Іспанії, Ізраїлю, Німеччини та США.

Про це під час брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Аби досягнути високого рівня надання медичних послуг, окрім розбудови самої медичної інфраструктури, нам важливо запозичувати досвід інших країн. Саме тому ми розвиваємо напрям міжнародного партнерства та імплементуємо в Україні найкращі світові практики, зокрема у сфері трансплантації”, — зазначив очільник МОЗ. 

Експерти МОЗ ведуть переговори з провідними клініками Ізраїлю щодо організації стажувань для українських лікарів, що спеціалізуються на трансплантації кісткового мозку. Також розпочато співпрацю у напрямі стажувань та розробки стандартів з Іспанією, яка є світовим лідером за кількістю трансплантацій на мільйон населення.

“Міністерство охорони здоров’я все активніше співпрацює з міжнародними партнерами. Завдяки цьому ми створюємо сучасні програми підготовки українських спеціалістів у сфері трансплантації. Ми почали співпрацю з Національною організацією трансплантації Іспанії, Університетською клінікою Шлезвіг-Гольштейн (Німеччина). Вже наступного тижня ми разом з цією клінікою організуємо німецько-український саміт з розвитку трансплантації органів в Україні”, — додав Максим Степанов. 

Перейти до вмісту