Ви тут:
Суспільство Україна 

Мінцифра та QPDigital співпрацюватимуть для розвитку українського IT-ринку

Мінцифра та венчурний фонд QPDigital підписали меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного партнерства з розвитку в Україні передових напрямків IT-діяльності: штучного інтелекту, блокчейну та геймдеву.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації України.

Відповідний  Меморандум підписали заступник Мінцифри з питань розвитку IT Олександр Борняков та директор QP Digital Денис Вальвачев.

“Радий, що тепер дедалі більше потужних інвесторів долучаються до розбудови країни, інвестуючи саме в технологічні проєкти. Особливість нашого співробітництва з QP Digital полягає в тому, що компанія не просто інвестує в стартапи таких трендових технологій та  індустрій, як AI, GameDev, Blockchain, а й інвестує у вертикалі Deep & Spacetech. Разом з QP Digital ми будемо навчати фінансової та інвестиційної грамотності студентів провідних технічних вишів України та плануємо запуск освітнього проєкту. Сподіваюсь, що завдяки нашій співпраці в Україні з’явиться ще більше «єдинорогів», таких як Grammarly, People.ai, GitLab”, – зазначив Олександр Борняков.

Основною метою Меморандуму є взаємовигідне співробітництво сторін, спрямоване на створення сприятливих умов для розвитку внутрішнього IT-ринку, який зможе створювати власні продукти, конкуруючи зі світовими компаніями.

“Я вважаю, що Україна готова до того, щоб запускати стартапи тут і зараз, тому що критична маса розумних і талановитих програмістів тут вже є. Ми разом з Мінцифрою будемо працювати над тим, щоб компанії працювали не тільки на експорт, а насамперед для внутрішнього ринку. Покращуючи IT-екосистему, ми зможемо сприяти активному розвитку штучного інтелекту, блокчейну, геймдеву, IT-логістики, шляхом автоматизації процесів, що особливо важливо під час пандемії”, – розповів Денис Вальвачев.

Меморандумом передбачається співпраця за такими напрямами:

  • сприяння розвитку освіти і науки в галузі IT
  • стимулювання економіки шляхом розвитку IT-індустрії в Україні
  • розроблення та реалізація екосистемних ініціатив у сфері IT
  • створення та розвиток сучасної інноваційної інфраструктури
  • залучення зовнішніх інвестицій в Україну та підвищення частки української ІТ-індустрії на світовому ринку

Представники венчурного фонду QPDigital вже долучилися до створення стратегії розвитку ринку віртуальних активів в Україні (Форсайт). Також планується спільно проводити хакатони й запустити освітній проєкт про інвестиції та стартапи.

Фото: Мінцифра

Перейти до вмісту