Ви тут:
Суспільство Україна 

Максим Степанов пояснив логіку заборони торгівлі непродовольчими товарами на час жорсткого карантину

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов пояснив логіку заборони торгівлі непродовольчими товарами на час жорсткого карантини.

«У супермаркеті є товари на будь-який смак і будь-яку потребу. І є 100 людей, яким треба придбати різні товари. 20 цих людей підуть у супермаркет, аби придбати їжу. Ще 20 підуть, аби придбати засоби гігієни. Наступні 20 підуть у супермаркет, щоб придбати новий посуд чи якісь прилади з побутової техніки. Особливо це стосується великих супермаркетів, де продається все зараз. Інші прийдуть, аби придбати одяг, батарейки, шкарпетки», – сказав міністр на брифінгу, передає Радіо Свобода.

Читайте також: Локдаун в Україні: які карантинні обмеження запрацювали з 8 січня

Він наголосив, що люди можуть замовити всі необхідні товари через інтернет-магазин «і не будуть контактувати з іншими, наражаючи на небезпеку інфікуватися на COVID-19».

«Тобто із 100 людей, які могли б бути на території супермаркету і контактувати між собою, у супермаркеті буде лише 40. Імовірність того, що вони інфікуються або інфікують оточуючих, зменшується просто в рази», – переконаний Степанов.

Із 8 до 24 січня в Україні почався жорсткий карантин. Серед іншого він передбачає заборону торгівлі непродовольчими товарами в магазинах і на ринках.

 

Перейти до вмісту