Ви тут:
Суспільство Україна 

Електронний лікарняний та зміна місця реєстрації: які послуги будуть доступні в Дії цьогоріч

На 2021 рік Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував запуск кількох послуг у мобільному додатку “Дія”.

Відтак, цьогоріч для українців стануть доступними будівельні онлайн-послуги, електронний лікарняний, зміна місця реєстрації онлайн, цифровий підпис, автоматична реєстрація бізнесу, податкові онлайн-послуги.

“Ми будуємо цифрову державу, в центрі якої людина. Найзручнішу країну для життя та бізнесу. Створювати революційні цифрові продукти стає гарною традицією. У нас суперкоманда. Усі перемоги, запуски, релізи та нагороди — завдяки їй. 2021, тримайся”, – написав Михайло Федоров на своїй сторінці у фейсбук.

Послуги, які розроблятимуть у 2021 році:

Дія ID — сучасний цифровий підпис, який полегшить українцям отримання послуг в онлайні. У смартфоні за декілька кліків можна буде отримати КЕП. Ви зможете підписувати документи у смартфоні, отримувати адміністративні та фінансові послуги.

Зміна місця реєстрації онлайн – ще наприкінці 2020 прийняли постанову, яка впроваджує експериментальний проєкт з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронному форматі.

Будівельні онлайн-послуги — початок виконання будівельних робіт та введення в експлуатацію об’єктів класу СС2 та СС3.

Автоматична реєстрація бізнесу — автоматична реєстрація послуг для ФОП онлайн. Готуються відповідні зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора.

Електронний лікарняний – заміна паперового лікарняного на електронний листок непрацездатності.

Податкові онлайн послуги – оптимізація на переведення в Дію послуг кабінету платника податків.

 

 

 

ФОТО: Zik.ua

Перейти до вмісту