Ви тут:
Р Суспільство 

Дизайн-дайджест – короткий огляд на 2021 рік

У світі дизайну є свої тренди, і багато які напевно будуть вам цікаві. Якщо хочете дізнатися більше про те, що зараз популярно і чому, запрошуємо прочитати огляд. Матеріали, для вас готували дизайнери в студії DiZajio, це найсвіжіші та актуальні новини про дизайн інтер’єру в 2021 році.

Фактурним поверхнях бути

Фактурні поверхні знову в моді, і на це є чимало причин. Дизайнери роблять ставку на дрібнозернисті орнаменти (причому їх багато не буває) – вони спотворюють візуальне сприйняття, можуть спрацьовувати як відмінний декоративний прийом. Використовуйте фактури в інтер’єрах в стилі мінімалізм – це дозволить розставити акценти і не перевантажити простір. Зверніть увагу на плитку з малюнком, крапчасті дзеркала, фактурні скла, карбований метал. Цікаво виглядають фактурні килими з оригінальними візерунками.

Класика і мінімалізм в одному флаконі

Мінімалізм і класика сьогодні однаково затребувані. Чи не можете вибрати щось одне – сміливо комбінуйте елементи обох напрямків. Сьогодні можна створювати урочисті, химерні декори і поєднувати їх з аскетичними формами. Якщо не боїтеся створити занадто пихатий інтер’єр, можете пограти з нішами, старовинними сходами і дверима, склепінчастими стелями. Їх краще залишати як єдиний елемент декору.

Класика повертається

Класичні стилі готові витіснити всі інші, не дивлячись на мінімалістичний, практичність останніх. Килими-абстракції, картини в дусі 15 століття – варіантів багато, деякі дивують своєю сміливістю. Скромна класика теж у фаворі, але постарайтеся зробити її не дуже нудною.

Геометрія

Евклідова геометрія – ще одне джерело натхнення для сучасних дизайнерів. До речі, вона стає важливим елементом стилю мінімалізм. Піраміди, кулі, призми, куби – варіантів багато, і всі заслуговують вашої уваги. Фаворитами останніх сезонів є валики, торусом, колони та інші трубчасті фігури. Постарайтеся поєднати яскраву задумку з практичним і ефектним виконанням.

Глиняний декор – а чому ні?

Елементи декору з глини, вази без глазурованого покриття переживають друге народження в плані популярності. Якщо раніше ці предмети вважалися грубими селянськими, то зараз від подібних штампів і обмежень відмовилися. Дизайнери, декоратори, керамісти розглянули в глині ​​свою красу, принадність, навіть сексуальність і, звичайно, унікальні можливості для використання.

Колекційні фішки

Відреставрована меблі і предмети декору, унікальні авторські колекції, фігурки – всі ці фішки теж затребувані, як ніколи. Іноді вони коштують досить дорого, але якщо хочете створити ефектний, елегантний інтер’єр, воно певного того варто.

Технологічні меблі

Універсальність, 100% практичність, ідеальна ергономіка – все це робить інтер’єри максимально сучасними. Зупиняйтеся на продуманих до дрібниць конструкціях. Ліжко-шафа, крісло-пуф, комод-робочий стіл – те, що потрібно.

Хочете розставити акценти?

І не перевантажити при цьому інтер’єр – тоді вам потрібна дизайнерська оригінальні меблі. Це можуть бути модульні конструкції або дизайнерські системи, зібрані із застосуванням монтажної піни, яка декоративно виповзає з щілин.

Скульптура – не вчорашній день

Да-да, скульптуры разных размеров, форм снова востребованы. Это могут быть просто красивые статуи, которые нравятся вам, или изображения кого-то из семьи. Смысл вкладывайте любой. Стоимость скульптуры будет зависеть от материалов, размеров, автора.

Не забувайте про індивідуальність

Можете комбінувати будь-які елементи декору і створювати свої власні тренди. Головне, щоб кінцевий інтер’єр відповідав вашим перевагам.

Перейти до вмісту