Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Для міцного імунітету: продукти, в яких найбільше пробіотиків

Пробіотик — це корисні для мікрофлори кишківника бактерії. Вони надходять до нас із їжею, з корисними продуктами, наприклад із кисломолочними.

Гарне травлення і стабільна робота кишківника — основа здоров’я людини. Обмін речовин, засвоєння вітамінів та інших корисних елементів, сильний імунітет — все починається саме у процесі травлення, в кишківнику, де живуть мільярди бактерій, пише greenpost.ua.

Пробіотики приносять організму велику користь:

сприяють зміцненню імунної системи;
нормалізують роботу тонкого кишківника;
борються із запорами;
покращують стан шкіри;
допомагають швидкому одужанню в разі застуд;
оптимізують засвоєння білка, поживних речовин, вітамінів;
необхідні під час і після лікування антибіотиками, згладжують наслідки такого лікування.

Йогурт

Найвідоміший продукт, що містить пробіотики. У йогуртах справді багато корисних бактерій, в основному молочнокислих і біфідобактерій. Але потрібно враховувати, що найкорисніший — це натуральний йогурт, без солодких добавок.

Квашена капуста

У квашеній капусті багато вітаміну С і корисних пробіотиків, як і в будь-якому ферментованому продукті. Крім пробіотиків цей продукт містить клітковину, вітаміни B і K, натрій, залізо та інші мікроелементи. Також у кислій капусті є корисні для зору антиоксиданти лютеїн і зеаксантин. Потрібно мати на увазі, що всі корисні речовини містяться в капусті, яку квасили холодним способом, без додавання оцту.

Чайний гриб, точніше, речовина, що виготовляється з його допомогою, яку в західних країнах називають «комбуча», вважається джерелом пробіотиків, як і інші ферментовані напої. Напій одержують із чорного або зеленого чаю, збродженого за допомогою спеціальних бактерій і дріжджового гриба. Через те, що це продукт ферментації, в ньому містяться пробіотики. Напій цей вважається дуже корисним для здоров’я, але це не підтверджено дослідженнями достатнім чином.

М’який сир

У молодих і м’яких сирах зберігаються корисні бактерії. Сири готуються методом сквашування та ферментації, але тільки в молодих зберігається бактеріальне життя, тверді сири не можуть похвалитися наявністю пробіотиків.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту