Ви тут:
Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство 

Будемо працювати над можливістю переходу населення до інших постачальників газу, – Синєгубов

18 січня голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов на початку апаратної наради зупинився на проблемному питанні — завищених тарифів  на комунальні послуги та ціни на розподіл природного газу.

За його словами, в області є два проблемні облгази – “Лубнигаз” і “Полтавагаз”, з якими зараз ведуть перемовини. Окремі питання є і до “Кременчукгазу” та “Гадячгазу”.

Коли ми на сесії обласної ради заслуховували керівника“Лубнигаз”, то виявилось, що вони заклали у тариф прибуток на 2021 рік у 168 млн грн. З них 110 млн грн вони планували спрямувати на погашення різниці у тарифах з 2015 року. Така ситуація свідчить про те, що тарифи є необґрунтованими. Тому облгази мають самостійно знизити тариф без дій Уряду”, – зазначив очільник обласної адміністрації.

Читайте також: Уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ

Нагадаємо, 18 січня на площі перед Полтавською ОДА знову люди зібрались на мітинг через тарифи на комунальні послуги.

На місцях ми маємо і надалі комунікувати з населенням щодо можливості обирати собі постачальника газу, щоб ціна була меншою. Ці дії Уряду, які будуть вжиті, покликані і тим, що в Європі газ фактично щодня дорожчає. За прогнозами у лютому він мав складати близько 12 грн. Тому і було прийнято рішення щодо фіксованої ціни 6,99 грн”, – пояснив Олег Синєгубов.

Також на місцевому рівні будуть контролювати водоканали і теплокомуненерго щодо тарифів на тепло і воду.

Щодо тарифів на електрику, то за його словами уряд анонсував прийняття рішення, щоб для всіх споживачів діятиме ціна 1,68 грн. Для тих людей, які використовують електрику для опалення, будуть передбачені додаткові механізми щодо субсидій.

Цього тижня у Полтавській ОДА будуть обговорювати проблемні питання з “Полтавагазом”.

На цьому тижні ми плануємо заслухати “Полтавагаз”, щоб акцентувати увагу на можливість зниження тарифу. І переглянути відношення до споживачів. Тому що є дуже багато нарікань”, – акцентував Олег Синєгубов.

Перейти до вмісту