Ви тут:
Суспільство Україна 

29 років тому офіційно затвердили синьо-жовтий стяг Державним прапором України

28 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла постанову “Про затвердження державним прапором України Національного прапора”.

У документі зазначається: Державний Прапор України “являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої — синього кольору, нижньої — жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3”, повідомляють у “Вікіпедії”.

В Україні День Державного прапора відзначається щорічно 23 серпня. Це свято на загальнодержавному рівні встановлено указом Президента України Леоніда Кучми у 2004 році.

Наступний Президент України Віктор Ющенко доповнив указ змінами, якими засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів.

“Робімо все, щоб у кожному куточку планети, побачивши синьо-жовтий стяг, казали – це кольори незалежності, енергії та прориву”, – написав на своїй сторінці в Instagram Президент України Володимир Зеленський.

 

Перейти до вмісту