Ви тут:

Золотий хрестик дівчині у подарунок — ідеальне рішення

У пошуках ідеального подарунка можна тисячу разів відкинути ідею, запитати друзів, подивитися в інтернеті — і все одно не вигадати нічого цікаво. Причому, не важливо, як довго ви знаєте одне одного: іноді смаки людини повністю не знають навіть батьки. Ювелірні вироби — це універсальний подарунок. А якщо вам набридло дарувати лише сережки, каблучки або браслети, ми підкажемо ще одну ідею — хрестик. І нижче розкажемо, як.

А знайти ідеальний золотий жіночий хрестик https://zolotoyvek.ua/ru/krestiki/l/pol:zhenskie/vid_metalla:zoloto/ можна у ювелірному домі Золотий Вік за посиланням.

Ідеальний подарунок — хрестик

Хрестики дарують нечасто. Зазвичай, усі віддають перевагу каблучкам, сережкам, ланцюжкам або браслетам. Це й не дивно, оскільки така прикраса — скоріше інтимний подарунок. Особливо якщо людина — віруюча. Краще за все дарувати хрестик родичці, доньці, матері, дружині, тобто тому, хто вам близький і кого ви знаєте давно. Але не менш важливо — підібрати модель так, щоб не сплутати православну та католицьку традиції. Як відрізнити ці прикраси?

  • За зображенням Ісуса. У православній традиції Спасителя зображено з обличчям, повним радості, відчуття спокою: він нарешті позбувся страждань та може поєднатися зі своїм Батьком. Католицький хрест — це Ісус, зображений дуже детально у своїх стражданнях. Він відчуває біль, спрагу, відчуває також ментальний біль за людство.

  • За формою. Католицькі хрести лаконічні, мають чотирикутну форму, зазвичай без фігурних елементів. А от у православ’ї можна зустріти як чотирикутні хрести (не дуже часто, правда), так і шести- або восьмикутні.

  • За написами. На зворотному боці православного хреста завжди є напис — коротка молитва “Спаси та Збережи” та напис на кирилиці И.Н.Ц.И — Ісус з Назарету, Цар Іудейський. У католиків молитва не зображена, а напис про царя зроблено латиницею.

На перший погляд, це складно, але якщо порівнювати одразу дві прикраси, ви відразу зрозумієте різницю. Так само це працює для декоративних хрестиків. Цей аксесуар можна дарувати, не дивлячись на релігійну приналежність, оскільки сакрального смислу вони не несуть. Це яскраві моделі ювелірних виробів: з каменями, фантазійної чи простої форми. Вони створені, щоб привертати увагу до шиї, декольте. Краще за все дарувати такий аксесуар разом з ланцюжком. Дівчина точно буде задоволена таким подарунком.

Перейти до вмісту