Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Полтавській області відбулося онлайн

Чергове засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Полтавській області відбулося онлайн.

Розпочинаючи роботу голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області Олексій Нестуля звернув увагу присутніх, що на попередньому засіданні вже згадували про черговий етап реформування податкової служби. А саме – створення єдиної юридичної особи Державної податкової служби України. Враховуючи ці зміни на разі виникло питання змінювати і основний дорадчий орган при податковій службі Полтавщини. Однак, зважаючи на те, що останню каденцію ради було розпочато лише восени цього року, а також з огляду на об’єктивні фактори (пандемію, а також неможливість створення нової Громадської ради при ГУ ДПС з дотриманням усіх відповідних процедур) членами ради було ухвалено рішення про ініціювання пролонгації функціонування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Полтавській області до завершення її каденції (а це – 2 роки з дати її створення).

Про це розповіли в пресслужбі Головного управління ДПС у Полтавській області.

В засіданні основного дорадчого органу при ГУ ДПС в області взяли участь в.о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Наталія Новоженіна, заступник начальника обласного управління ДПС – Максим Яіцький та керівники профільних структурних підрозділів обласного управління ГУ ДПС Полтавщини.

Крім організаційних питань на порядок денний засідання були винесені вкрай актуальні питання, що потребували уваги та обговорення громадськості. Серед них: особливості застосування фізичними особами-підприємцями норм Закону України від 04.12.2020 р. № 1072- IX; погашення податкового боргу та заборгованості з єдиного внеску відповідно до норм Закону України від 04.12.2020 р. № 1072- IX, а також обговорення порядку отримання одноразової матеріальної допомоги у зв’язку із втратою частини заробітної плати найманими працівниками суб’єктів господарювання, робота яких тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів на виконання Закону України від 04.12.2020 р. № 1071- IX.

Під час обговорення членами Громадської ради при ГУ ДПС в області було озвучено і чимало інших проблемних питань.

«Цей діалог необхідно продовжувати, ініціювавши проведення круглих столів та дискусій на громадських майданчиках. Адже процес реформування завжди повинен відбуватися в діалоговому форматі», – підкреслив наприкінці засідання Олексій Нестуля.

Перейти до вмісту