Ви тут:

Загальні умови страхування транспортних засобів — що про них потрібно знати

З чого почати

Перший крок при виборі полісу — з’ясувати, який вид автострахування є для вас вирішальним. Потім визначте, яке покриття даного типу буде оптимальним. За винятком обов’язкового страхування відповідальності перед третіми особами, найвигідніший поліс не обов’язково має бути найдешевшим, але він мусить найкраще відповідати вашим потребам.

Якщо ви шукаєте вигідну угоду з автострахування, то перед підписанням договору не забудьте прочитати Загальні умови страхування. Чому важливо уважно вивчити цей документ?

Що таке Загальні умови        

Загальні умови страхування є документом, що містить всю найважливішу інформацію щодо пропонованого страхування та застосовується до всіх страхових договорів, укладених між страховиком та клієнтом. Що має бути включено в Загальні умови страхування?

  • Правила укладення договору страхування (на який термін укладається поліс, хто застрахований).
  • Перелік страхових подій (за які події ви матимете право отримати відшкодування).
  • Обов’язки страховика та клієнта (які дії повинен здійснити клієнт для отримання відшкодування та в чому полягає відповідальність страховика).
  • Визначення важливих термінів (як страховик визначає поломку транспортного засобу, крадіжку, буксирування, аварію та інші терміни).
  • Перелік подій, у разі яких страховик не виплатить компенсацію (наприклад, страхування не застосовується, якщо водій перебуває у стані алкогольного сп’яніння).

Страховик зобов’язаний надати клієнту Загальні умови до підписання договору. Зазвичай його можна знайти на веб-сайті страховика під описом конкретної пропозиції.

Читайте уважно

Із Загальними умовами страхування варто ознайомитись не лише у випадку укладення договору страхування автомобіля, а й нерухомості, майна тощо. Необхідно перевірити, на який період укладається договір, чи можна його розірвати та чи передбачено пільговий період. Незнання Загальних положень та умов може призвести до подальших непотрібних непорозумінь з компанією-страховиком. Саме в цьому документі ви можете знайти детальну інформацію про правила надання пільг, а також перелік ситуацій, коли страховик може відмовити у виплаті грошей. Також варто знати Загальні положення та умови, оскільки саме там наведено інструкції, як діяти у випадку пошкодження, кому повідомляти про це і т. д. Значна частина клієнтів лише мимохідь переглядає Загальні умови страхування, що може призвести до підписання документа, який не відповідатиме очікуванням. Усі питання, пов’язані з автострахуванням докладно висвітлюються на веб-сайті autobooking.com.

Перейти до вмісту