Ви тут:
Культура Суспільство 

YouTube вперше безкоштовно транслює 20 фільмів про Джеймса Бонда

Більшість зі стрічок про агента таємної служби Великобританії можна подивитися на відеохостингу.

Як повідомляє ITC.ua, можна безкоштовно переглянути всі фільми, в яких роль Джеймса Бонда зіграли Шон Коннері, Роджер Мур, Тімоті Далтон, Пірс Броснан і Джордж Лазенбі.

Довідка. У 1961 році продюсери Альберт Брокколі і Гаррі Зальцман придбали права на екранізацію романів Флемінга. Вони заснували компанію EON Productions і при фінансовій підтримці американської кіностудії United Artists почали роботу над фільмом «Доктор Ноу». Режисером даного фільму виступив Теренс Янг, роль Бонда дісталася Шону Коннері. У 1962 році Брокколі і Зальцман створили холдингову компанію Danjaq, до якої перейшли права на майбутні фільми про Бонда. Станом на 2019 рік серія включає в себе 25 фільмів, останній з яких — «007: Спектр» вийшов у листопаді 2015 року (на 2021 рік запланований вихід фільму «007: Не час помирати»).

Сукупний обсяг касових зборів з усіх фільмів склав близько 6 млрд доларів (з урахуванням рівня інфляції за станом на липень 2013 року ця цифра становить 13,8 млрд доларів); серія займає друге місце в списку найкасовіших фільмів, поступаючись серіям фільмів про Гаррі Поттера та «Зоряні війни» .

Фільми кілька разів заслуговували премію «Оскар»: за найкращий звуковий монтаж в 1965 році отримав фільм «Голдфінгер», в 1966 році Джон Стірс удостоївся «Оскар» за найкращі візуальні ефекти. Пер Холлберг і Карен Бейкер Лендерс в 2013 удостоїлися нагороди за кращі звукові ефекти у фільмі «007: Координати „Скайфолл“»; на тій же церемонії «Оскар» за кращу пісню отримали Адель Едкінс і Пол Епуорт. Також деякі пісні з фільмів були номіновані на «Оскар» за кращу пісню — в число таких увійшли Live and Let Die Пола Маккартні, Nobody Does It Better Карлі Саймон і For Your Eyes Only Шини Істон. У 1982 році Альберт Брокколі отримав нагороду імені Ірвінга Тальберга.

Перейти до вмісту