Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Як працює “Всеукраїнська школа онлайн”: відповіді на найпоширеніші запитання

Платформа “Всеукраїнська школа онлайн” нещодавно запрацювала, а нею вже користуються тисячі осіб.

На офіційній Facebook-сторінці збираються запитання та публікуватимуться відповіді на них у рубриці #запитанняВШО. 

“В умовах стрімкого поширення пандемії насамперед важливо забезпечити захист здоров’я та життя кожного учасника освітнього процесу. Водночас ми розуміємо, що процес навчання не повинен зупинятися. Саме тому, аби всі здобувачі освіти отримали належну підтримку передусім у разі впровадження дистанційного навчання, ми запустили «Всеукраїнську школу онлайн». Та актуальність створення національної освітньої платформи зумовлена не тільки викликами, спричиненими COVID-19, а й стратегічною необхідністю забезпечення сталості та якості навчального процесу та рівного доступу до знань для всіх учнів України незалежно від їх місця проживання та наявних ресурсів”, – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час презентації платформи. 

Перші п’ять запитань-відповідей. 

1. Не виходить зареєструватися, що робити?

Уважно подивитися інструкцію на сайті в розділі “Як користуватися”. Можливо, саме там є всі відповіді. Якщо не прийшов лист активації — перевірити папку зі спамом або рекламою, можливо, він потрапив саме туди. Таке буває. Якщо нічого не спрацювало, написати нашій чемній та швидкій службі підтримки на [email protected].

2. Чи є платформа ВШО обов‘язковою?

Ні. Ми переконані, що найкращий спосіб завоювати користувачів — запропонувати корисний та якісний продукт. Платформа створена для допомоги учням та вчителям, і кожен може сам вирішувати, як нею користуватися.

3. Чи замінить Всеукраїнська школа онлайн звичайні школи?

Ні. Ми прагнемо, аби кожен учень та вчитель в Україні мав рівний та вільний доступ до якісного навчального контенту, що пройшов експертизу та відповідає державним стандартам. Існування такої платформи як ВШО — запорука сталого освітнього процесу та рівномірного доступу до знань, а також найкраща світова практика. Проте, жодна одна онлайн-платформа не замінить справжню школу, в основі якої — людський контакт та живе спілкування вчителя та учнів. Всеукраїнська школа онлайн також не має такої мети. Ми тут, аби допомогти вам! 

4. Чи буде інформатика/трудове навчання/інший предмет?

Ми тільки завершили першу стадію розробки. У планах — створити контент, який поступово покриє всю навчальну програму. В січні почнеться новий етап роботи, і перелік предметів може розширитися. Ми збираємо та передаємо всі ваші відгуки та побажання!

5. Коли з‘являться нові уроки?

Вони з’являються прямо зараз! Щотижня ми оновлюємо платформу та завантажуємо нові уроки, тому слідкуйте за оновленнями.

Перейти до вмісту