Ви тут:
Суспільство 

Як обрати якісну штучну ялинку: поради

Здавалося б, вибрати новорічну ялинку – що може бути простіше. Тим більше, в останні роки вонинабувають все більшої популярності. На відміну від живих простоять всі новорічні канікули та не вимагають вирубки лісу.

На сьогодні асортимент моделей, представлений на ринку, дуже різноманітний, пише maximum.fm. Тож на що варто звернути увагу.

    

Колір. Ще одна відмінність від натурального дерева. Ви ніколи не зустрінете в лісі білу ялинку. А от в магазині – легко. Штучні ялинки і сосни роблять золотистими, білими, блакитними, і навіть помаранчевими і червоними.

Декор. З’явилися дерева, в яких вже вбудоване світлодіодне підсвічування. У цьому є свої плюси: не треба витрачати гроші на гірлянду. Кінчики гілок іноді прикрашають “білим інеєм”.

Сертифікат якості. Документ, який говорить про безпеку штучного дерева. Обов’язково має бути, вимагайте у продавця. Він є показником пожежної безпеки товару. Перевіряйте наявність на етикетці фірми і країни виробника, дату випуску. Мають бути правила експлуатації.

Читайте також: Жива ялинка в горщику – екотренд новорічних свят

Підставка. Вона не має хитатися. Найкращий варіант – це хрестоподібна підставка. Кругла менш стійка. Краще взяти металеву: вона важча і забезпечить стійкість. Для мініатюрних ялинок, які прикрашають столи, достатньо декоративної дерев’яної підставки.

Безпека. Ялинки мають бути оброблені речовиною, що перешкоджає загорянню. Це вказано в сертифікаті якості.

Фото: pexels

Перейти до вмісту