Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Взимку заняття спортом корисніші, – дослідження вчених

Нове дослідження вчених показало, що в холодний період займатися спортом набагато ефективніше. Принаймні, позитивний ефект від зимових тренувань отримають ті, хто хоче схуднути.

Для участі в експерименті задіяли 11 дорослих осіб з зайвою вагою. Піддослідні мали пройти два високоінтенсивних інтервальних тренування (high-intensity interval training) при різних температурах, повідомляє lux.fm

Перше заняття проводилося за температури в 20 градусів тепла, а друге – 0 градусів. Як зазначають експерти, тренування піддослідні закінчували плавно. Після цього вони їли протеїновий батончик, а на сніданок готували собі щось з високим вмістом корисних жирів.

Під час спортивних занять спеціалісти слідкували за серцебиттям і температурою тіла учасників експерименту, а також за рівнем кисню та глюкози в їхній крові.

Результати аналізу показали, що інтенсивні тренування на холоді спалюють жирок на 358% краще, ніж заняття спортом в теплому середовищі.

Також автори дослідження кажуть, що рівень температури повітря трохи впливає на довгострокові метаболічні реакції. Наприклад, на регуляцію рівня цукру в крові.

Перейти до вмісту