Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

ВР відтермінувала впровадження касових апаратів для фізосіб-підприємців на рік

Верховна Рада підтримала в цілому президентський законопроєкт №4443-д щодо відтермінування впровадження касових апаратів до 1 січня 2022 року

Рішення про ухвалення проєкту закону в цілому підтримали 319 народних депутатів, про це повідомляє Еспресо.TV.

Згідно з пояснювальною запискою, проєктом закону пропонується відтермінувати до 1 січня 2022 року обов’язкове застосування РРО та ПРРО для фізичних осіб-підприємців другої-четвертої груп, крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від податків.

Крім того, законопроєктом передбачається скасування механізму компенсації споживачам за скаргами щодо порушення порядку проведення розрахункових операцій частини суми штрафів, а також скасування штрафів за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів в РРО або ПРРО.

Проєктом закону також пропонується впровадження поняття “дистанційні послуги”. Під час надання таких послуг передбачається незастосування РРО або ПРРО, якщо розрахунки здійснюються виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування або сервісів переказу коштів.

Перейти до вмісту