Ви тут:
здоров’я Суспільство 

ВООЗ виступила проти примусової вакцинації проти COVID-19

У Всесвітній організації охорони здоров’я виступили проти примусового щеплення від коронавірусу. Водночас урядам варто спрямувати зусилля на те, щоб збільшити рівень довіри до вакцинації.

Про це заявила директор відділу ВООЗ з імунізації Кейт О’Брайан під час брифінгу, інформує 24 канал.

“Я не думаю, що ми припускаємо, що будь-які країни створять мандат на вакцинацію. Однак, можуть бути країни або ситуації в країнах, де через професійні обставини необхідно або наполегливо рекомендується пройти вакцинацію”, – зазначила директору відділу ВООЗ з імунізації.

О’Брайан сказала, наполегливу рекомендацію зробити щеплення можуть отримати, наприклад, медики у відділеннях інтенсивної терапії. Вона пояснює це тим, що в такому випадку вакцинація необхідна для безпеки медпрацівників та пацієнтів.

З нею погодився директор ВООЗ із надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я Майкл Райан. Чоловік заявив, що населення потрібно переконувати у користі вакцинації, а не змушувати до щеплень. Люди повинні самостійно ухвалювати рішення щодо того, чи потрібно їм вакцинуватися від коронавірусу. Однак у певних обставинах щеплення є “єдиним відповідальним кроком”.

Перейти до вмісту