Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна подасть заявку на головування в Дунайській стратегії у 2022 році

У 2022 році Україна може взяти на себе головування у Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону.

Наразі готується проєкт відповідного урядового рішення, повідомили у Мінрегіоні.

«Головування відкриває нові перспективи і можливості для поліпшення співпраці між країнами-учасниками Стратегії та є можливістю для України, як країни-не члена ЄС, підвищити міжнародний авторитет та зміцнити позитивний міжнародний імідж країни», — зазначає Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Це досить відповідальна місія для України, яка передбачає реалізацію комплексу завдань та взяття відповідних зобов’язань Урядом. У цьому контексті особливо важливим є спільна та злагоджена робота усіх центральних та місцевих органів влади, що входять до складу Координаційного центру.

Дунайська стратегія була затверджена Радою ЄС 24 червня 2011 року. На сьогодні вона має 14 країн-учасниць — Німеччина, Австрія, Словаччина, Чехія, Угорщина, Словенія, Румунія, Хорватія, Болгарія, Сербія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Молдова та Україна. Стратегія передбачає співпрацю за 11-ма пріоритетними напрямками, зокрема, розвиток транспортної інфраструктури, охорона навколишнього середовища, підвищення рівня добробуту населення, економічний розвиток регіону, зміцнення безпеки.

Перейти до вмісту