Ви тут:
Спорт Суспільство 

УХЛ погрожує зупинити чемпіонат України з хокею

Керівництво Української хокейної ліги (УХЛ) виступає проти Федерації хокею України (ФХУ), вимагаючи реорганізації з громадської організації в громадську спілку.

Більше про це йдеться у заяві, яку опублікували на сайті УХЛ.

“На відміну від УАФ і ФБУ в ФХУ, створені відокремлені підрозділи в більшості областей України, як частина структури ФХУ, і керівники цих підрозділів не обираються, а призначаються Радою федерації ФХУ за поданням Президента ФХУ. І ці ж керівники (фактично призначені Президентом) ведуть облік членів ФХУ у своєму регіоні та у якості делегатів представляють цих членів на конгресі. При цьому з 21 делегата від областей, 7 областей немає навіть дитячо-юнацьких хокейних шкіл, які беруть участь у всеукраїнських змаганнях.

З огляду на це, клуби-учасники чемпіонату України з хокею звернулися до Міністра молоді та спорту України Гутцайта В.М. з проханням почати процеси реорганізації в українському хокеї.

У разі ігнорування наших вимог із боку ФХУ, ми, що нижче підписалися, залишаємо за собою право з 01 січня 2021 року зупинити проведення чемпіонату України з хокею з шайбою – чемпіонату Української хокейної ліги та анулювати її результати, тому що професійний хокей не буде більш співпрацювати з закритою структурою, нездатною забезпечити демократичну процедуру виборів і справедливе представництво основних суб’єктів хокею України в конгресі ФХУ. ”, – йдеться у повідомленні.

Документ підписали представники 9 клубів УХЛ, серед яких ХК “Кременчук”.

Перейти до вмісту