Ви тут:
Суспільство Україна 

У свій перший рейс відправився «Лижний експрес» Укрзалізниці

Швидкісний поїзд Інтерсіті+ сполученням Київ-Славське відправляється з Києва о 5.59.

Про це повідомляє Державне агентство розвитку туризму України

“Відправлення з Києва 5.59, прибуття до Славського 13.16. Відправлення зі Славського 16.20, прибуття до Києва 23.57”, – йдеться у повідомленні.

З 14 грудня вирушив регіональний поїзд №821/822 сполученням Львів-Ужгород. Поїзд курсуватиме щоденно. В обох напрямках передбачені зупинки на таких станціях: Сколе, Стрий, Славське, Лавочне, Воловець, Свалява, Карпати, Мукачеве, Батьово.

Потяг Інтерсіті+ «Київ – Славське» складається з 9 вагонів, з них 6 – другого класу і 3 – першого. У кожному вагоні по 56 місць.
Туристичний бізнес у Славську розпочали підприємці Ґредлі (Grödl), які у XIX столітті влаштували тут готелі та кліматотерапевтичну станцію.

У 1920-х — 1930-х роках Ґредлями і Шмідтами були споруджені гірськолижні витяги і трампліни на горах Погар та Ільза. Найбільшого туристичного розвитку Славське набуло у 1970-х — 1980-х роках, коли було споруджено понад 10 витягів та засновано спортивні гірськолижні школи.

Основними лижними трасами є:

• Гора Тростян (1235 м) — найвідоміший комплекс серед любителів та професіоналів лижного спорту;
• Гора Погар (857 м) — порівняно невеличка гора, працює двохмісний крісельний підйомник, розташована недалеко від самого містечка, поблизу розташовані кілька барів. На Погарі ще у 1896 році, за Австро-Угорщини, був збудований перший у Славську підйомник на кінній тязі.
• Гора Кремінь  — на горі розташовані «Політех» і «ФМІ» — найлегші та найпологіші траси, розташовані близько від містечка.
• Гора Менчіл (Варшава) — гора поблизу села Грабовець, де є низькі ціни на витяги та житло. На початку траси знаходиться досить полога поличка, де можуть тренуватись недосвідчені, існує декілька варіантів спуску, серед яких — по трубі.

Перейти до вмісту