Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці виділили 2,3 млн грн на придбання ємності для медичного кисню

Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради прийняв рішення про виділення з міського бюджету 2,3 млн грн. на придбання промислової ємності для зберігання та транспортування кисню медичного для комунального некомерційного медичного підприємства «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька».

За словами міського голови Кременчука Віталія Малецького, вона вкрай необхідна для безперебійного забезпечення медичним киснем лікувальних закладів міста, які надають допомогу хворим на COVID-19 та пневмонії. Через ускладнення погодних умов, або можливі технічні проблеми на підприємствах-виробниках медичного кисню, взимку можливі збої у його постачанні, тому вкрай необхідно придбати промислову ємність для зберігання та транспортування медичного кисню. Це дозволить створити у Кременчуці його тижневий запас на випадок можливих позаштатних ситуацій. Ємність буде розміщено на автомобілі, і якщо постачальники не зможуть привезти кисень до міста, то доставляти його зможуть власним спецтранспортом. У разі необхідності цей автомобіль заправлятиме кисневі станції лікувальних закладів, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Про це повідомляє сайт Кременчуцької міськради.

Наразі у Кременчуці розгорнуто 365 ліжок для лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Вони забезпечені всім необхідним. У палатах є кисневі концентратори. Інфекційне відділення лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» та І міська лікарня «Ім. Богаєвського» мають стаціонарні джерела забезпечення централізованим киснем. Вони розташовані на відстані від лікувальних приміщень з дотриманням необхідних правил безпеки. Кисень у лікарні подається через киснепроводи. Буде забезпечене стаціонарною ємністю для кисню і приймальне відділення лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька», наразі там проводяться будівельні роботи. До переліку лікарень, які можуть надавати допомогу хворим на COVID-19 включено і лікарню «Придніпровську». Для забезпечення її медичним киснем також буде використовуватися «кисневий» автомобіль.

Перейти до вмісту