Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“У кожному фото – моя душа”: у Полтаві презентували фотовиставку офіцерки ЗСУ

4 грудня у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського презентували фотовиставку “Нам є що захищати, нам є що берегти” фотографа, офіцера 831 бригади тактичної авіації служби зв’язків з громадськістю повітряного командування “Центр” Повітряних сил ЗСУ Анни Чапали.

В експозиції представлені світлини про життя військових, які захищають Українську державу на Сході, про будні миргородських авіаторів. Також на виставці є фото поховань захисників з Полтавщини.

Світлини, що на виставці, зроблені протягом останніх трьох років. Ці роботи експонують вперше.

“На фото — моя душа. Кожен кадр — це те, що пережила і побачила. Найбільше мені подобаються світлини морських піхотинців. Це було у 2019 році. Мені дуже приємно, коли їх можна показати”, – розповіла авторка фотовиставки Анна Чапала.

Ідея створити фотовиставку виникла ще влітку.

“Ці знімки не є постановочні. Вони, дійсно, показують те, що відбувається насправді там, у зоні ООС. Тема висвітлення конфліктів, внутрішніх чи зовнішніх, досить чутлива. Саме такі фотографії відкривають ще одну сторінку нашого життя, формують шанобливе ставлення до тих, хто боронить країну”, – зазначила заступник Полтавського обласного осередку Національної спілки журналістів України Олена Вахницька.

Світлини відображають героїзм, біль, горе втрати, буденність військових, зазначив заступник обласного військового комісаріату Едуард Бородай. Він вручив грамоту Анні Чапалі.

Виставка триватиме до 7 грудня у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського.

 

 

  

Перейти до вмісту