Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Козельщинській громаді школа отримала мікроскопи

За підтримки агрофірми «Добробут» учні Бреусівської школи Козельщинської ОТГ другий рік поспіль вивчають аграрні технології. Компанія допомагає тут будувати теплицю, забезпечує книгами та мікроскопами.

2018 року агропромхолдинг «Астарта-Київ» запустив проєкт «Моє майбутнє в агро», аби зацікавити школярів агросектором і допомогти обрати майбутню професію, повідомляє ГО «Полтавщина Аграрна».

Торік проєкт стартував у Бреусівській ЗОШ.

“Аграрна сфера стрімко розвивається. Прагнемо показати, що це важлива й необхідна професія, де можна реалізувати себе. Сподіваюся, що в майбутньому діти стануть справжніми професіоналами”, — говорить головний фахівець з корпоративного партнерства агрофірми «Добробут» Наталія Левонтівцева.

На гуртку-факультативі учні 5-7 класів вивчають теорію та практику аграрних технологій: від рослинництва до маркетингу. Торік у Бреусівській школі почали будувати теплицю, де дітки самостійно вирощуватимуть рослини. Але пандемія Covid-19 внесла корективи.

“Через карантинні обмеження ми з учнями приділяли більше уваги дослідницькій діяльності. Навесні вони вирощували розсаду вдома у своїх теплицях і надсилали фотозвіти. Також писали наукові роботи. Діти з радістю ходять на заняття”, — розповіла вчителька біології Бреусівської ЗОШ Людмила Савенко.

Агрофірма забезпечує матеріальну базу для гуртка: придбала мікроскопи, матеріали для облаштування теплиці. На замовлення «Астарти-Київ» викладачі з Уманського аграрного ліцею розробили теоретичний курс «Агросфера», за яким навчаються діти. Ці книги отримали педагоги.

“Вдячні «Добробуту» за наукові матеріали та сучасні мікроскопи. Адже наше обладнання уже застаріле. А діти дуже полюбляють роздивлятися мікропрепарати: насіння буряка, кукурудзи, сої, гороху”, — додає Людмила Олександрівна.

Наступний етап проєкту — знайомство з працівниками агрофірми, екскурсії на виробництво.

“Навесні, коли розпочнуться сільськогосподарські роботи, виїздитимемо зі школярами на поля. Показуватиму їм, як працюють сівалки, обприскувачі, трактори”. — говорить агроном «Добробуту» Ярослав Лашко.

Діти в захваті від факультативів. 13-річна Яна Чепура вже задумується над майбутньою професією і, ймовірно, обере аграрний вищий навчальний заклад.

“Писала наукову роботу на тему «Агрохімічний стан ґрунтів мого регіону». Досліджувала, що впливає на їхню якість, родючість. Надалі поглиблено вивчатиму аграрні технології. Тато займається фермерством, тож мені цікава ця сфера”, – наголосила школярка.

Агропромхолдинг «Астарта-Київ» постійно реалізує нові проєкти на територіях, де веде діяльність. Як соціально відповідальний бізнес, вкладає кошти в освіту, інфраструктуру, культуру та медицину.

“Бачимо цікавість та запал в очах дітей. Отже, працюємо у правильному напрямку. І надалі допомагатимемо школярам розвиватися та обирати майбутню професію”, — зазначає Наталія Левонтівцева.

Перейти до вмісту