Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Кобеляцькій ЦРЛ не вистачає кисневих концентраторів для лікування пацієнтів з COVID-19, – адміністрація лікарні

Адміністрація Кобеляцької центральної районної лікарні звернулась до небайдужих за допомогою у придбанні кисневих концентраторів для лікування пацієнтів з COVID-19.

Про це йдеться на сторінці у Facebook Кобеляцької ЦРЛ.

“Трьох наявних у районній лікарні кисневих концентраторів фактично не вистачає для повноцінного киснепостачання хворих на COVID-19. Нам вкрай потрібно ще 25-30 штук 10-літрових кисневих концентраторів для вироблення кисню. Вартість одного такого кисневого апарата становить 42 000 грн. Лікарня не в змозі самотужки закупити таку кількість кисневих концентраторів. Закладу також вкрай потрібні кисневі балони.  Будемо вдячні будь-якій фінансовій допомозі. Кошти можна перерахувати на розрахунковий рахунок Комунального некомерційного підприємства “Кобеляцька центральна районна лікарня”, – йдеться у дописі лікарні.

На 10 грудня у Кобеляцькій ЦРЛ знаходяться на стаціонарному лікуванні 26 хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-COV-2, із них 19 пацієнтів підключені до кисневих апаратів. Щодоби хворі споживають кисню в кількості 200м3 ( 30-35 балонів).

 

Перейти до вмісту