Ви тут:
Суспільство 

SpaceX на сьогодні запланувала стартовий запуск Starship

Сьогодні, 8 грудня, компанія Ілона Маска SpaceХ запланувала здійснити перший тестовий запуск прототипу міжпланетного корабля Starship, який, зокрема, має доставити людину на Марс.

Про це повідомляє SpaceХ.

Трансляція SpaceХ з пускового комплексу в містечку Бока Чика, штат Техас, де встановлено Starship SN8 розпочнеться о 16:00 за Києвом.

Довідка. Starship — система космічного запуску багаторазового використання, що належить до надважких ракет-носіїв і розробляється американською компанією SpaceX для транспортування людей на Марс (і навіть далі) і повернення їх на Землю.

Перший ступінь ракети називається Super Heavy (укр. надважкий). Він призначений для виведення на орбіту другого ступеня, що водночас є і космічним кораблем зі спільною з ракетою назвою — Starship (укр. Зореліт).

Останній випускатиметься в кількох версіях: пасажирська, вантажна (можливий варіант підйому супутників величезних розмірів) або танкер для космічної дозаправки. Обидва ступені працюватимуть із двигунами Raptor і повертатимуться на злітно-посадковий майданчик. Після заправки Starship знову готовий до польоту.

Перейти до вмісту