Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Склали рейтинг кращих дієт 2020 року

Експерти склали рейтинг найкращих дієт цього року.

Вони оцінили типи харчування за трьома рейтингами (кожен за п’ятибальною шкалою): загальному, за ефективністю для схуднення і за ефективністю для здоров’я, пише maximum.fm.

Найкращою дієтою 2020 року стала середземноморська (загальний рейтинг: 4,2, втрата ваги: ​​3, для здоров’я: 4,8). Її вважають однією з найздоровіших, оскільки орієнтована на овочі, фрукти, невелику кількість м’яса, рибу і насичені жири. Дієта відрізняється різноманітним вибором продуктів.

Другу сходинку рейтингу зайняла дієта DASH (загальний рейтинг: 4.1, втрата ваги: ​​3,1, для здоров’я: 4.8). Вона допомагає в зниженні артеріального тиску. Під час цієї дієти треба їсти овочі, фрукти, цілозернові продукти і білок. Вона виключає з раціону продукти з високим рівнем вмістом натрію, цукру і жирного м’яса.

На третє місце в списку найкращих дієт фахівці помістили флекситаріанську дієту (загальний рейтинг: 4.1, втрата ваги: ​​3,4, для здоров’я: 4,7). Це — переважно вегетаріанський тип харчування.

На четвертому — дієта WW (дієтологів) із загальним рейтингом 3.9, втратою ваги 3,6 і рейтингом користі для здоров’я 4.5. Експерти наголошують, що WW є організацією, що займається здоровим харчуванням. Ця дієта для кожної людини складається індивідуально з допомогою системи балів, яка призначається кожному продукту.

Фото: pexels

Перейти до вмісту