Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Шевченківська ТВК повторно перерахує голоси полтавців

Шевченківська районна територіальна виборча комісія Полтави зобов’язана повторно перерахувати та скласти нові підсумкові протоколи про вибори депутатів Полтавської міської ради.

Потім міська ТВК має внести зміни до свого підсумкового протоколу про вибори та офіційно оголосити депутатів , які перемогли на виборах 25 жовтня.

Відповідне рішення ухвалив Харківський апеляційний суд. Він залишив без змін рішення Полтавського окружного адміністративного суду щодо необхідності перерахунку голосів на одній із виборчих дільниць Шевченківського району Полтави. Харківська постанова суду оскарженню не підлягає.

Читайте також: У Полтаві вночі дорахували бюлетні на скандальному ТВК

Таким чином, новообрана міська рада Полтави нарешті зможе зібратися на установчу сесію міської ради нового скликання.

27 листопада ТВК офіційно оголосила Полтавським міським головою Олександра Мамая.

Проте результати виборів у Полтаві були оскаржені кандидатом у міські депутати від партії «Слуга Народу» Віталієм Сьоміком.

Позов до суду він подав повторно як кандидат у депутати міської ради з вимогою врахувати голоси виборців по 236-й дільниці, мішок з бюлетенями з якої Шевченківська ТВК помилково направили до міської ТВК (рахує тільки голоси на виборах до Полтавської обласної та районної рад).

Перейти до вмісту