Ви тут:

Сьогодні Дзвін Пам’яті пролунав п’ять разів

Сьогодні, 1 грудня, в Міністерстві оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування захисників України, які загинули цього дня у різні роки внаслідок російської збройної агресії на сході України.

У заході взяли участь керівництво Міністерства оборони України, офіцери та працівники структурних підрозділів оборонного відомства та Генерального штабу ЗС України, гості столиці.

До участі у щоденній Церемонії вшанування загиблих Українських захисників в Меморіальному комплексі на території Міністерства оборони України також долучилися Надзвичайні і Повноважні Посли та військові аташе держав-членів НАТО, акредитовані в Україні, а також представники офісу НАТО в Україні

Дзвін Пам’яті пролунав п’ять разів…

Цього дня у 2014 році внаслідок збройної агресії РФ загинув Молодший сержант ПОТАПЕНКО Олександр Олександрович

У 2015 році Солдат МОТИЛЬ Сергій Анатолійович

У 2016 році Сержант ЛУКАШ Олександр Анатолійович

У 2019 році загинули:

Герой України, Полковник СБУ ВОЛОЧАЄВ Денис Олександрович

Герой України, Полковник СБУ КАПЛУНОВ Дмитро Віталійович

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну!

Довідка. Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.

Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та Стелою, у якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

В середині Зали пам’яті, на спеціальних подіумах, розміщено Книги пам’яті з іменами загиблих. Структура Книг побудована за принципом календаря: один розворот — один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки.

Перейти до вмісту