Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

Програма USAID DOBRE назвала нові громади, які стануть партнерами

Ще 25 територіальних громад із Запорізької, Чернігівської та Чернівецької областей стали партнерами Програми USAID DOBRE.

Про це повідомили у пресцентрі ініціативи “Децентралізація”.

Програма USAID DOBRE працює в Україні із 2016 році. Донедавна програма мала 75 громад-партнерів у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській області. Зважаючи на успіхи та прогрес цих громад, у червні 2020 року географію роботи програми розширили на три нові області – Запорізьку, Чернігівську та Чернівецьку. Відбір нової четвертої когорти тривав до вересня. 

Загалом під час відбору надійшло 96 заявок – зазначила Юлія Єсмуханова, в.о. керівника Програми USAID DOBRE.

“Експерти передивилися всі заявки і рекомендували до другого туру 31 громаду. У другому етапі відбору громади проходили співбесіди та виконували завдання із залученням громадян. Після цього до співпраці було рекомендовано 25. Оскільки ми потрапили у передвиборчий період, то після виборів додатково говорили із сімома громадами, де змінилося керівництво, аби впевнитися у готовності до співпраці. За підсумками, серед нових партнерів ми маємо 10 міських, 7 селищних та 8 сільських громад. П’ять – Запорізька область, по 10 – у Чернігівській та Чернівецькій областях”.

Перейти до вмісту