Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Представників громад Полтавщини навчали комунікації та взаємодії з громадянами і представниками влади

Полтавський регіональний офіс ULEAD  провів семінар для представників територіальних громад Полтавщини та Сумщини щодо комунікації та взаємодії з громадянами та представниками влади.

Зустрічі з мешканцями, громадські слухання, громадські ради, консультації, опитування, електронні петиції, бюджет участі – інструменти громадської участі та комунікацій між громадою і владою, які учасники онлайн-семінару розглядали спільно з експертом з комунікацій Програми ULEAD з Європою Юрієм Ісаєвим.

За словами еспрта, метою заходу було роз’яснення дієвих принципів комунікації для тергромад.
Учасники мали змогу розглянути інструменти залучення громадян до управління громадами, що передбачені законодавством, а також обговорити практичні механізми налагодження сталої комунікації між владою та громадою, обмінятися досвідом між учасниками, історіями успіху та проблемними моментами.

Як зазначив експерт, були розглянуті й ефективні практики взаємодії влади й громадян та приклади реалізації методів партисипативної демократії, включно з електронними.

Захід був побудований у форматі дискусії. Фахівці тергромад ділилися власним досвідом щодо використання механізмів залучення, розповідали про роботу з петиціями, проведення громадських слухань та консультацій, вивчення громадської думки, впровадження бюджету участі та інших.

Учасники семінару виконували вправи щодо напрацювань комунікаційних стратегій у типовій територіальній громаді як з боку її керівництва, так і з боку її мешканців.

Перейти до вмісту