Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

“Помаранчева” зона в Україні: як працюватимуть заклади освіти

2 грудня Уряд скасував карантин вихідного дня. Таким чином, в Україні встановлена “помаранчева” зона адаптивного карантину, яка діятиме і в будні, і у вихідні дні.

У таких умовах дитячі садочки та учні 1-4 класи продовжують працювати у звичайному режимі.

Читайте також: “Помаранчева” зоні для всієї країни: яких карантинних обмежень варто дотримуватись

Але заборонено відвідувати заклади освіти, якщо понад 50% учнів та персоналу перебувають на самоізоляції через контакт з особою, в якої підтвердили COVID-19. Про це повідомив т.в.о. Міносвіти Сергій Шкарлет під час пресбрифінгу в онлайн-форматі 3 грудня.

“Заборонено відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивної та спеціалізованої мистецької освіти, якщо більш ніж 50% учнів та персоналу закладу освіти перебувають на самоізоляції через контакт з особою, в якої підтвердили COVID-19. Закладам професійної, фахової передвищої та вищої освіти рекомендовано проводити навчання за змішаною або дистанційною формою з внесенням змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять. Важливо, що відвідувати заняття учні профтехів чи студенти вишів можуть групами не більш ніж 20 осіб”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Перейти до вмісту