Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавщина та Рівненщина обмінялися досвідом розвитку туристичної галузі

На онлайн-нараді щодо розвитку та співпраці у сфері туризму обговорили можливості розробки спільних проєктів та подальшу співпрацю між Полтавською та Рівненською областями.

Про це повідомили в Департаменті інформаційно діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг розповів про розвиток туристичної галузі на Рівненщині. Зазначив, що свого часу регіон зробив акцент на діджиталізації.

«Розробили сайт. У межах проєкту «Цифрове перетворення Рівненщини» оцифрували 100 об’єктів культурної спадщини. Ними можна подорожувати віртуально. Також напрацювали туристичні маршрути. Наприклад, «Рівненщина гастрономічна». Додатково є варіант, де кожен сам може створити подорож. Область багата на історичну спадщину, тож є що запропонувати туристам», – сказав Сергій Гемберг.

Він додав, що у Рівного і Полтави є однакові проблеми. Міста – транзитні й знаходяться між великими населеними пунктами.

«Рівне розташоване між Києвом і Львовом. Багато людей через наше місто їде й у Карпати. І наше завдання, щоб вони затрималися в нас. Розробляли туристичні продукти з точки зору, щоб затримати мандрівника в себе. І ще специфіка в тому, що наші основні туристичні магніти знаходяться за 40 км від міста. І ми запропонували туристу обрати Рівне, як точку поселення, а вже потім відвідати інші цікаві локації», – сказав Сергій Гемберг.

Також Рівненщина запропонувала ідею, яку підтримали й інші міста України, – називати туристичні об’єкти своїми іменами, а не отожнювати з відомими в світі туристичними локаціями.

Начальник відділу туризму і розвитку музейної справи Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Лілія Федорченко зазначила, що на Полтавщині започаткували «Школу сільського зеленого туризму». Це освітній проєкт, головна мета якого – розповісти новачкам, у яких є ідея створення об’єкта сільського зеленого туризму, про те, з чого починати та які види самозайнятості є у цьому напрямку. Також у планах реалізувати цікаву ініціативу з підтримки стартапів.

«На конкурсній основі відбиратимемо кращі креативні проєкти. Наша мета – не просто відібрати ідеї, а й навчити людей, як правильно писати проєкти. Для нас важливо просувати креативні ідеї, які матимуть продовження. Також у планах створювати нові туристичні маршрути. Акцент робитимемо на промисловому туризмі», – сказала Лілія Федорченко.

Найближчим часом Полтавська і Рівненська ОДА планують провести спільну онлайн-конференцію для комунальних закладів культури.

«Це буде платформа, на якій успішні комунальні заклади, які самі себе забезпечують та розвивають, обміняються досвідом. Ми маємо в області такі приклади, а саме Національний музей-заповідник М.В.Гоголя. А ви можете поділитися своїми прикладами, зокрема в сфері цінової політики, зацікавлення та залучення туристів певними фішками. Адже комунальні заклади іноді бояться підвищувати ціни, хоча вони того варті», – сказала заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту