Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавський краєзнавчий музей та обласна філармонія включили до програми “Велика реставрація” у 2021 році

Полтавський краєзнавчий музей та обласна філармонія внесені до програми “Велика реставрація”. Будівельні та реставраційні роботи проведуть вже у 2021 році.

Про це під час брифінгу повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов  у рамках візиту до Полтави міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

Ми запропонували Міністерству культури на наступний рік внести до Програми два об’єкти — це Краєзнавчий музей і обласна філармонія. Щодо останнього, то це довгобуд, ремонтні роботи там ведуться з 2015 року. Ми зараз вирішуємо питання щодо фінансування, але просимо також і державної підтримки, щоб завершити цей об’єкт у 2021 році. Там всі роботи вже на завершальному етапі. Краєзнавчий музей відвідував Президент України і поставив завдання щодо реставрації. Фасадну частину вже зробили, тепер потрібно перейти до внутрішнього оздоблення. Це буде реставрація. Кошторис проєкту близько 100 млн грн. Він розрахований не лише на 2021 рік”, – розповів Олег Синєгубов.

Всередині обласної філармонії роботи майже виконані, залишилося, зокрема, привести до ладу фасад і закупити необхідне обладнання. На сьогодні філармонія потребує 52 млн грн дофінансування.

Експертна рада буде розглядати ці об’єкти з огляду кількох чинників — не лише стану цих об’єктів, а й спроможності підвищувати кількість глядачів чи відвідувачів. Також потрібно, щоб вони були включені в туристичні маршрути. Ця Програма розрахована на кілька років. Не лише на наступний рік, а й на 2022-2024 роки”, – зазначив Міністр культури Олександр Ткаченко.

Як повідомив Олег Синєгубов до програми “Велика реставрація” пропонували більше об’єктів, однак потрібно враховувати питання інфраструктури.

Ми не можемо вкласти в об’єкт 100 млн грн, а до нього не буде гарної дороги. Туристам буде складно до нього дістатись. Тому у 2021 році ми будемо ремонтувати дороги до закладів культури”.

Перейти до вмісту